Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DT

Dimitar Toškov

27. 3. 2009 14:12
Souhlas

Verneovek jsem přečetl přes třicet. Filmový paskvil jako takový knihu příliš neovlivní, knižní dílo žije vlastním životem a navíc se později může objevit jiná filmová verze. Mnohem víc mě znepokojuje něco jiného: objevila se snaha Verna šikovně vytunelovat. Jistí lidé, které nesmíme jmenovat, se pokusili připojit k Vernovi jméno vydavatele Herschella, který údajně Julesovu tvorbu ovlivňoval a vedl příznivým směrem. Dokonce se objevil názor, že nebýt onoho pána, Verne by neprorazil. Jak prosté; postačí nějaký čas obě jména uvádět společně, pak Julese šikovně "vaporizovat". Nebylo by to poprvé.;-)

0 0
možnosti
PN

kluk.od.lopaty

27. 3. 2009 14:18
Re: Souhlas

Nevím, Herschell byl vlastně takovým exkluzívním vydavatelem Verneových románů a určitě nějaký vliv na jejich obsah měl, ale to my už se nedozvíme. Co mne spíše znepokojuje jsou ty hlášky, že některé romány Verne nepsal, ale psal je jeho syn. Stačí krátká kampaň v médiích a z geniálního spisovatele se stane břídil za kterého psal někdo jiný.

0 0
možnosti
B

babka_080

27. 3. 2009 14:53
Re: Souhlas

Nevadí , že tam není Obama ,Verne tu zůstane pro naše děti  jeho knižní dílo je nesmrtelné ,stále říkám dobře že píšete  a že je o čem číst,Hezký zbytek dne!;-D

0 0
možnosti