Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

taky jsem cetl podobne rady umelcum. dost casto takova sdeleni obsahovala hrubky. radí povětsinou hlupaci a nespokojenci s vlastnim zivotem.

5 0
možnosti
PB

..... jak sa do lesa zavolalo, tak sa z lesa vozvalo,- žejo?!,- to nevidím absurdně dramaticky,- normál!,- ...... a s tema filharmonikama bych to radši neškrabal,- vona je po novým a moderním ta klasická (vážná) hudba totiž rasistická,- takže fidlání bude brzo utrum!,- a potem?,- jasně, lopataVEU!

0 0
možnosti
SB

Novodobá umělecká tvorba je buď plytká (viz nekonečné televizní seriály o ničem), nebo hraje na pseudointelektuální strunu, protože takový umělec neumí nic vytvořit, ale když tomu svému nic dá řádný pseudointelektuální a angažovaný nátěr, tak na to své nic dostane dotace.

Ale že by v poslední době například v kinematografii bylo vytvořeno něco srovnatelného s Nocí na Karlštejně, Pane, vy jste vdova, Hříšnými lidmi města pražského nebo ve tvorbě pro děti třeba s dřívějšími štědrovečerními skvosty, to ani náhodou.

Takže no není ani tak zajímavé, zda současný umělec ví, co je to lopata.

Spíše je zajímavé, zda současný umělec ví, co je to umění.

12 12
možnosti
Foto

No, považovat Noc na Karlštejně za vrchol předlistopadové kinematografie, to je síla.

4 1
možnosti
Foto

R^ kdybychom aspoň měli tu výrobu a všechno to z rukou dělníků takové, že jsme díky tomu skutečná jednička a světová ekonomická velmoc!...ale ono se zapomíná, že my malí s pivem budiž...skutečně vyvážíme i kulturu a umění (že, Mistře Gotte?, tam nahoru to říkám)...že to jméno ve světě nám dělá i sport a umění a cestovní ruch...že to skutečně nedělá jenom výroba, nikoho nepodceňuji...

A jedno jasné je. Tohle se děje hlavně proto, že je to posvěceno shora, není nikdo, kdo by tohle nedopustil a ostře se proti vymezil. Naopak se to hodí...Model vyvažujícího dobrého a stmelovacího prezidenta odešel jednoho prosincového dne před devíti lety...

7 2
možnosti
VR

Začátkem šedesátých let měl "dodat" Kartografický ústav v Praze do dolů dva dobrovolníky do kladenských dolů. Vedoucí odboru si nás jednoho po druhém zval do kanceláře, kde seděl vypasený náborář a oslovoval nás jako zbytečné inteligenty, kteří žijí na úkor pracujících. "Uhlí potřebujeme, ne ty vaše omalovánky (tím myslel zřejmě mapy)," hřímal. Měli jsme z něho trošku legraci, ale více nás udivovalo, že se neozval náš vedoucí odboru.

2 0
možnosti
JD

Nenávist se šíří jako mor, nebo Covid!R^!

1 0
možnosti