Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

S tím stlaním a úklidy je to trochu taková demagogie. Dobře zvolený výcvik může i za půl roku zvýšit fyzickou kondici a hlavně - naučit mladé lidi zacházet se zbraněmi. Nedokážu si představit, jak by za současného stavu asi vypadala všeobecná mobilizace, kdyby měli narukovat ti dnešní změkčilí hoši, kteří drželi v ruce maximálně tak mobil.:-)

10 0
možnosti
VH

1. Co se zvýšenou kondicí, není-li dále udržována.

2. Jaké zbraně máte na mysli (sborku-rozborku samopalu jistě úplně nezapomenete, ale obsluhu současných zbraňových systémů?)

3. Jaký účel případné všeobecné mobilizace očekáváte? Co budou ti mobilizovaní "vybojovávat"?

2 3
možnosti
Foto

Nesouhlasím, byť netvrdím, že všechno to, co jste popsal, není pravda. Ale i ta pakárna a nesmyslná činnost, která mě v dobách mého působení v ZVS vytáčela, se s odstupem let ukázala jako k něčemu dobrá. Donutila sice člověka si hrábnout na dno svých fyzických a psychických sil, ale ten kdo vydržel, vyšel posílen a to už na celý zbytek života navíc vybaven schopností číst lidské povahy a tudíž vědět, s kým se přátelit a komu se radši vyhnout.

Já jsem na vojně rozhodně nebyl rád, sloužil jsem době permanentní pohotovosti (akce Krkonoše, která měla být obdobou toho, co se u nás událo v roce 68, tentokrát však kvůli vzpurnému Polsku a jeho Solidarnozci), ale s odstupem času jsem musel uznat, že mě vojna dala, mimo toho, co už jsem zmínil výše, také zodpovědnost za druhé. Všechno to jsou vlastnosti, které jsou člověku přirozeně dané jen v omezené míře, vojna je v mladých mužích rozvíjí a dělá z nich tak lepší lidi.

Povinná vojna na rok by byla pro dnešní generaci rozmazlených, tlustých mamánků tím pravým požehnáním, které by z nich snad konečně udělalo chlapy.

13 4
možnosti
PK

Náš parlament se letos i jen diskuze o "vojně" zalekl a řekl bych "napříč politickým spektrem" - od komoušů po TOP:-) I skromný návrh na 1 hodinu branné výchovy ve školách vyšuměl ...

2 0
možnosti
PK

Do té dnešní "dobrovolné" armády se Vám ale moc lidí nehrne. Ono také jde dnes více o "kejhák" než za Varšavské smlouvy. A naši "Afgánci", i když se vyhnou zranění, určitě nekypí po návratu zdravím. I Němci mají vojáků málo a uvažují o dovozu.

1 3
možnosti
PK

Povinná vojenská služba neznamená dnes nám známý model z minulosti, včetně doby. Zajímavé, že i "neutrální" ji mají - Švýcarsko, Rakousko, Skandinávie komplet. Švédové ji obnovují. Francie též se snaží.

Jen dobrovolností funkce státu nezajistíte:-)

2 0
možnosti
PK

No, vše co uvádíte v blogu bylo možno nalézti při výkonu VPS a ještě další věci, například šikanu od starších ročníků, to se mi moc nelíbilo. Komínky v prádelníku už dlouho nemám, ale občas se o ně snažím. Popravdě řečeno, dost dobře si nedovedu dnešní juniory, že by se s tím co přináší vojna vyrovnali.

7 0
možnosti
JN

Ta jsem si podle názvu domýšlel, že autor je postarší pán s problémy erekce a tímto titulkem nám oznamuje svůj postup jak řeší svou pohlavní nedostatečnost. Tedy pokud se nehýbe tak ho natře přípravkem na probuzení erekce a pokud se hýbe tak mu vzdá čest salutováním. ;-D;-D;-D

1 2
možnosti
VH

Vy se možná řechtáte. Své inteligenci, ovšem. Ostatní nad Vámi mohou jen zaplakat.

0 0
možnosti