Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KT

někdo nedávno řekl, že poslanec brzy bude mít menší vážnost, než uklízečka. podle mne se už stalo, už mají nakročeno k pobíračům dávek. tak proč jsou stále tak bohatýrsky odměňováni?

0 0
možnosti
JR

J84a15n 10R85á60ž

7. 9. 2017 17:40

Bývalá ministryně spravedlnosti prof. Válková, jeden z nejrespektovanějších odborníků na trestní právo včera v ČRo1 prohlásila, že už viděla mnoho žádostí o zbavení imunity pro podezření ze spáchání trestního činu poslancem, ale něco tak odborně zfušovaného, jako byla žádost o vydání Babiše a Faltýnka, ještě neviděla. Přímo z toto prý čiší, že je to spíchnuté narychlo (použila termín "horkou jehlou") a způsob zpracování svědčí o velkém spěchu, ve kterém musela být žádost napsaná, což o něčem svědčí. Pak také řekla, že jestli nemají policisté schovaný nějaký velký trumf v podobě nezpochybnitelného důkazu o babišově vině, o kterém nikdo neví, nemůže věc dopadnou jinak, než zastavením stíhání. Postavit žalobu jen na nějakém odborném posudku, který si policisté sami objednali , na němž je žádost postavena, je právním nesmyslem.

Babiš je ha*zl, o tom nemůže být pochyb, jinak by nemohl být miliardářem, ale komedie s jeho trestním stíháním těsně před volbami příliš připomíná, jak byl poslanec Sládek při druhé volbě prezidenta ČR narychlo zbaven imunity a dán do vazby, protože kdyby se rak nestalo, nebyl by v druhém kole prezidentských voleb v roce 1998 Havel zvolen. Připomínám, že v prvním kole zvolen nebyl a tak se musely volby opakovat.

Je naprosto jasné, že Babiš využil možnosti jak získat pro Čapí hnízdo dotaci ne příliž eticky, ale jeho právníci by museli být naprostí blbci, kdyby ho nevarovali před průšvihem. Že to bylo obejití pravidel, podle kterých se dávají dotace, o tom nikdo pochybovat nemůže, ale že by to bylo trestním činem? Většina žádostí při schvalování dotací už je takových, že se v nich něco zfalšuje nebo zamlčí. Dělají to tak všichni, od starostů obcí, přes podnikatele až po politiky.

PS. Je do dobře, že byli Babiš s Faltýnkem vydáni, ale ve skutečnosti to nic neznamená. Víme, jak dopadly všechny kauzy politiků, které byly spuštěny na politickou objednávku. Do voleb chybí krátká doba a Babiš má nejpevnější voliče, takže to ani moc volby neovlivní.

10 0
možnosti
Foto

Tohle je docela možné, ale já psal o té šaškárně ve sněmovně. Tam nešlo o nějaké dokazování viny či neviny. Od toho jsou tady jiní...

2 1
možnosti
Foto

No zajímavé je to, že to zdržovali ti, kteří šli do posledních voleb s heslem "Makat, nekecat" nebo tak nějak a o poslanecké sněmovně se vyjadřovali jako o "žvanírně" :-)

7 0
možnosti

Není divu, že se ta prodloužená prohra pachatelům dobra nelíbila.

0 0
možnosti