Je už na čase vzít budík a vyrazit k Blaníku?

Svatý Václav a jeho družina to zřejmě přehnali s hypnotiky a spí a spí... Tak nevím, nebylo by vhodné je probudit?

Dávná legenda nám praví, že v podzemí středočeského vrchu Blaník (638 m n. m.) nedaleko Vlašimi, spí ohromné vojsko, kterému velí sám patron České země svatý Václav. A až bude lidu země České nejhůř, tak vyjedou na svých ořích ven a konečně dají vše do pořádku.

Až nám bude nejhůř, zazelená se suchý dub na Blaníku a pramen pod ním vydá tolika vody, že jí studánka pod ním nepojme a voda poteče ze strání dolů… No prostě vyhlásíme čtvrtý stupeň povodňové aktivity… A poté se svatý Václav probudí, vykope své vojáčky z kavalců a… A všechny vyžene!

A že bude mít koho vyhánět! Sluníčkáře, vítače, neonacisty, Konvičku, Zemana, Člověka v tísni, Sobotku, Zdeňka Trošku, Tomia, voliče levice, voliče pravice, podnikatele, zaměstnance, důchodce, prodavačku z naší večerky, programové ředitele všech tuzemských televizí, Andreje, globální oteplovače i neoteplovače a Matěje Stropnického i s celou rozvětvenou rodinou. Prostě nás vyžene všechny… Ono totiž záleží na tom, co si kdo představuje pod pojmem „být nejhůř.

Snad každý si někdy představil, byť jen jedinou četu vyjíždějící z té posvátné hory a vyhánějící třeba souseda či toho bezcitného revizora co ráno oxidoval v devítce. Jenže oni nám ti kluci stále spí…

I když možná nespí a jen přezbrojují. Přizpůsobují se době a když to vypukne, tak z Blaníku nevyjede spanilá jízda na koních, ale vyjedou tanky podporované letectvem. A svatý Václav v neviditelném bombardéru.

Ale možná opravdu jen spí, protože to přehnali s dávkou hypnotik, kterou si dali po své poslední večeři. Pokud se totiž jejich vojenská večeře skládala se stejných blafů, jako jsme coby vojáci jedli my, tak by bez léků na gastritidu a hypnotik neusnula ani Šípková Růženka.

A tak je na čase ty vojáčky probudit. Sice to v okolí Blaníku neznám, ale určitě se tam najde nějaký ten plac pro nějaký happening…

Už to vidím v barvách. Pokud je tam mobilní signál (to kvůli EET) tak budou všude stánky s občerstvením a možná i nějaký ten kolotoč. A v určenou hodinu se asi milion lidí shromáždí před pomyslným vchodem do hory a spustí svůj budík. Pokud možno co nejhlasitější. A to by v tom byl čert, aby se ti kluci ve zbrani neprobudili. A pokud se neprobudí, tak si to za týden zopakují další budiči. Ti, kteří vidí toho nepřítele vhodného k vyhánění v někom jiném. Jednou se to povést musí…

Takže se určitě i s budíky sejdeme pod Blaníkem. A i když na tom pořadatel této akce určitě vydělá dost peněz, já za ten nápad nic nechci. Bohatě mi postačí, když mi jako sběrateli, každý účastník pošle jednu pohlednici. Naše pošťačka totiž potřebuje posilovat. Přeji všem krásný zbytek neděle.

 

 

Autor: Pavel Nitka | neděle 18.6.2017 12:27 | karma článku: 19,67 | přečteno: 612x