Jménem většího dobra, rozejděte se aneb Kluci z antikonfliktního to zvládnou

Obléknou si černé mundůry, které zvýrazní jejich vypracovanou muskulaturu a vyrazí do ulic bojovat za klid a čistotu....

A já pořád přemýšlel, co nám tady k zajištění pořádku v ulicích ještě chybí. Máme policii státní i městskou, když je trochu hůře tak vypomůžou i hasiči a případně armáda. A když je úplně nejhůř? No k tomu máme Blanické rytíře, ale ti stále ještě tvrdě spí….

Podle všech zpráv už v našich ulicích nejhůř je. Chodníky před hospodami obsadili kuřáci a světe div se, kouří. A aby toho nebylo málo, oni si při tom kouření i povídají. A jelikož si občas odběhnout do lokálu upít trochu piva či polknout něco ostřejšího, jejich rozmluvy jsou s pokročilejší hodinou hlasitější a hlasitější. A nejhlasitější jsou právě v době, kdy se zbytek národa chystá do peří k spravedlivému spánku.

Což o to, není to nic nového, protože takhle se ti lidé baví už od nepaměti. Ale od minulé středy to poznávají i lidé, kteří by v pokročilou hodinu do hospody nikdy ani nepáchli. A ke všemu se k těm hlučícím štamgastům hospod po desáté hodině večerní přidávají i žízniví dělníci, kterým právě skončila odpolední směna. Oni sice ještě nemají vypito dost piv či panáčků, ale hluční jsou stejně. To víte, v továrně je randál a to jednomu na kvalitě sluchu zrovna nepřidá.

A tak chudáci, (ne)usínající v bytech nad krčmou, poslouchají kromě různých opileckých žvástů i čerstvé zprávy z fabriky. Ano, už je nejhůř! Myslím si, že si dovedou představit příjezd svatého Václava s celou armádou, která ty hlučné živly konečně rozpráší. To by byla krása, během pár minut by bylo po všem a pracovníci technických služeb by ráno místo vajglů uklízeli jen to nadělení po koních těch statečných rytířů.

Jenže jak jsem už zmínil výše, ti kluci z Blaníku stále ještě spí. A tak je musíme někým nahradit. A radnice Prahy 1 to už zvládla. Najala si dvanáct rozhněvaných svalnatých mužů a ti to zvládnou. Ti svalnatí kluci dostali označení „Antikonfliktní tým“, udělali si společnou fotku, která by mohla být ozdobou nejednoho kalendáře pro…(doplňte si sami) a vyrazili do ulic pomáhat a chránit.

Takže vojsko svatého Václava může dál v klidu spát v Blaníku. My si našli náhradu sami. Jen se bojím toho, aby se to nějak nezvrhlo a ti antikonfliktní nevyvolali více konfliktů, než by bylo bez nich. A myslím si, že se bojím oprávněně. Ono to prý už tak nějak začalo.

A tak se ptám, nebylo by lepší ten spolek dvanácti ochránců klidu v ulicích rozpustit a raději zkusit probudit ty kluky v Blaníku? Bylo by to levnější a myslím si, že by měli větší autoritu, než nějací vyhazovači z nočních klubů. A kdyby se to probouzení nepovedlo, tak prostě vrátit ty hlučné kuřáky zpátky do jejich přirozeného prostředí? Tím myslím do hospod a barů… Ale to už asi nepůjde, protože to by znamenalo to, že se naši zákonodárci s tím zákonem zmýlili. A oni chybu nikdy neuznají.

Omlouvám se za to, že jsem napsal další zbytečný blog o zákazu kouření v hospodách, ale už minule jsem upozornil na to, že ještě dva bláboly o tomto tématu sepíšu. Takže mi chybí už jen jeden. Děkuji všem, kdo to dočetl až sem a přeji hezký zbytek dne. A usmějte se prosím, prodlužuje to život.

 

 

Autor: Pavel Nitka | pondělí 5.6.2017 17:25 | karma článku: 41,45 | přečteno: 3585x