Pavel Nitka

Je to hlupák a vůbec ničemu nerozumí aneb Vždyť je to jen politik

27. 01. 2017 19:31:13
A základní vlastností politika je to, že je hloupý, ničemu nerozumí, nechce se mu normálně pracovat a vůbec... Je to prostě debil! Pokud to ovšem není politik, kterého jsem volil...

Určitě jste si toho všimli. A nejen na internetových diskusích, ale třeba i v tramvajích (pokud máte to štěstí a občas do nich nastoupíte), nebo v hospodách (pokud máte to štěstí a máte na pivo) ...

Kdykoliv přijde řeč na politiku, tak se prostě musí mluvit i o politicích. No aby ne, když právě oni tu politiku dělají. A jakpak se ti naši (a nejen naši) kluci a holky od politiky, jeví v očích svých voličů? Není to nic moc, že?

Je opravdu hodně zajímavé, číst či poslouchat názory „obyčejných“ nepolitiků na inteligenci těch kritizovaných nadlidí. Je opravdu zajímavé zjišťovat, že ve vrcholných funkcích jsou jen blbci. Lidé, kteří vůbec ničemu nerozumí, mají podprůměrnou inteligenci a nikdy ničeho nedosáhli.

A to vše tvrdí různí diskutéři, pasažéři městské hromadné dopravy a štamgasti různých restauračních zařízení. Abych někomu neukřivdil, tak nesmím zapomenout na různé frontové bojovníky u pokladen v hypermarketech.

A teď to vezmu ze všech stran našeho i zahraničního politického spektra. Je totiž úplně jedno, kde se onen blb nachází, vždy je to stejné. Nerozumí tomu co dělá a proto to dělá špatně. A proto tam nemá co dělat!

Je úplně jedno, jestli je to Kalousek, Topolánek, Sobotka, Dientsbier, Nečas, Benda, Štětina, Kubera, Babiš, Havel, Klaus, Zeman, Merkelová či Trump... Všichni bývají občas označováni za neschopné nýmandy.

A já, aniž bych ke komukoliv z výše zmiňovaných zahořel nějakou velkou sympatií, se jich musím zastat. Nebudu nijak hodnotit jejich názory ani jejich politické kroky, ale zastanu se jejich schopností.

Jeden moudrý člověk kdysi řekl, že se lidé dělí na neschopné, schopné a všehoschopné. U politiků bych vynechal tu první kategorii a dělil bych je jen na ty schopné a všehoschopné. A člověk, který je zařazen do těchto kategorií nemůže být blbý! A už vůbec o něm nemůžeme říci, že nic nedokázal.

Oni totiž něco dokázali. A kdyby to byli takoví blbci, jak se o nich na diskusích píše, tak se jim to určitě nepovedlo. Já si totiž blbce představuji úplně jinak, než jako někoho kdo se stal poslancem, senátorem, ministrem, německou kancléřkou, českým prezidentem... Americkým prezidentem... Tohle se přece blbcům a neschopným nestává!

Neschopný blbec může náhodou trefit šest čísel v nedělním losování Sportky, pak si koupit velký statek a tam křížit rajčata s fazolemi.Potom investovat do nějakého muzikálu a chodit na recepce, kde je hodně fotografů z Blesku. Neschopná blbka může, díky svému tělu, náhodně sbalit multimilionáře a pak za ní ti fotografové chodí sami, ale nikdo takový se nestane předsedou vlády či prezidentem.

Na to člověk musí mít nějakého toho „fištróna.“ Neschopný debil se tam nikdy nedostane. Ale to nic nemění na tom, že ten co se tam dostane, nemůže dělat debilní rozhodnutí. Ale to je už o něčem úplně jiném. To už je na tom, jestli je jen schopný, nebo všehoschopný...

A těch všehoschopných je asi zatím poněkud více. Bohužel. Přeji hezký večer.

Autor: Pavel Nitka | karma: 31.43 | přečteno: 3727 ×
Poslední články autora