Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Jsem pro zavedení povinné ZVS, ale jiného typu, než popisuje autor. V délce jen na cca půl roku s cílem přiměřeného zvýšení fyzické úrovně, seznámení se s použití zbraní různého typu, s historií válek, diplomacie a příčin proher a výher států v průběhu dějin. Dále i moderní typy aktivit v kyber prostoru, diverzí a špionáže jak přátel i nepřátel. Myslím, že by to bylo prospěšné a nebylo by prostoru pro stupidity let minulých. Navíc snad by mnozí lépe pochopili k čemu je vlastenectví.

1 1
možnosti
Foto

Souhlasím s vámi, ale přimlouvám se za rok trvání. Výcvik, který není vykonán a vojenské dovednosti, které vojáci nedokáží předvést v každé roční době, nepovažuji za dokončený.

0 1
možnosti
KS

Autor v podstatě polemizuje s údajným argumentem zastánců zavedení povinné ZVS, že "se z chlapců stanou chlapi". Není taková polemika minimálně dost zavádějící? Řekl bych, že hlavním argumentem zastánců zavedení ZVS je zvýšení množství lidí připravených k obraně.

2 0
možnosti
Foto

Otázkou ale zůstává, jestli ta ZVS připraví člověka k obraně vlasti... Ten pocit chránit vlast se, podle mne, nedá naučit...

A naprosto upřímně, zřejmě bych byl schopen použít "Friendly Fire" na člověka, který mě v osobním volnu nutil šimrat žárovku, aby se v elektrárně smáli... A takových primitivů byla na vojně spousta...

1 0
možnosti
JC

Podporuji naše "mise". Jednou budeme potřebovat instruktory střílení. Jen ať se pocvičí v opravdové válce a ne jen na cvičáku. A jsem pro zavedení cca 5měsíční základní vojny. To nikomu neuškodí a na zbytečnosti typu "zašíváren" nebude čas.

1 0
možnosti
VH

Jiným slovy: Kdo nezažije buzeraci není chlap. (Bez dokonalé buzerace samozřejmě čas na zašívání bude.)

0 0
možnosti
BV

Zavedením profesionální armády se ČR vzdala své obranyschopnosti, Je to z hlediska naší obrany totéž jako by se armáda zrušila úplně, Mělo by to jednu výhodu, ušetřily by se ty desítky zbytečně vyhozených miliard

1 1
možnosti
JK

My jsme od Husitů nějakou obranyschopnost měli?

1 2
možnosti
VV

Ja teda pane Nitko mam na vojnu uplne jine vzpominky. Zdne vareni ci zehleni jsme se neucili. Ale ucili jsme se hlavne pripravovat na nastup a nastupovat. To zabralo dobre tretinu deniho programu.

Brambory? Ty smena nasypala do takovyho bubnu oblozenyho smirglem a smirglovaly se tak dlouho, az na nich nebylo jedine ocko. Zadny nuz, zadna skrabka. Ale byly vsechny krasne kulate a stejne velike. Asi jako vlaske orechy.

1 0
možnosti
Foto

Tak armády v které jste byl vy, se skutečně nebylo třeba bát....

0 0
možnosti
AN

No jo.. Vojna nebyla na škodu. I přes to, co píšete. Aspoň trochu pokory pro ty dnešní mladé, by neškodilo.

5 2
možnosti
Foto

J64i88ř43í 61K39i43n68d37l

30. 12. 2018 12:33

Celá dvouletá vojna za komunistů byla jedna velká švejkovina. Velitelé byla banda tupounů, někteří nemuměli ani česky a ani slovensky a o pravopisu ani nemluvím. Všichni jsme věděli, že nesloužíme pro náš stát, ale pro komunisty a jejich ideologii a jsme připravováni jako dobrý kanon futr. Snažili se nám vymýt havu komunistickou doktrinou, strašili nás imperialismem a sionismem, který se ná snaží napadnout, přitom to byla Varšavská smlouva, které jsme sloužili se připravovala na válku a ne na obranu a naše armáda měla sloužit jako předvoj. Proti imeprialismu jsme natírali na baráku kominy na červeno a spáry mezi cihlami na bílo, protože měla přijet kontrola u aut se pneumatiky natíraly černým krém na boty a spodky aut se znova stříkaly zelenou barvou, dostaly jsme nové makáče, které jsme pak odevzdaly do skladu, asfaltový chodník, kde probíhal nástup se umyl mazlavým mýdlem. Vše proto, aby kontrola byla spokojená. Ještě větší šmakuláda byl nástup zálohy. Když jeden viděl obtloustlé tatíky, kterým břicho přetékalo přes kalhoty, to byla šmakuláda a ti měli vojnu na háku. Takže velitelé raději po nich moc nechtěli. Věčně byli pod párou. Před takvou armádou se imperialisti třásli jak osiky.

7 2
možnosti
Foto

I90v94a35n 74M74a49r27e32k

30. 12. 2018 12:19

Musel jste p.Nitko odsloužit ZVS u velmi zvláštního útvaru, když jste měli tolik času na takové skopičiny. Mě vojna naučila mnohému, hlavně jak se za každé situace postarat sám o sebe . R^[>-]

5 1
možnosti
Foto

Nechci si ani představit, kdy by se Evropa ocitla v situaci, jaká nastala za obou světových válek. To by se ukázalo, že malá profesionální armáda je nepostačující.

Samozřejmě dvouletou základní vojenskou službu považuji za nesmyslnou. Půl roku trvající základní intenzivní vojenská služba by postačovala.

4 0
možnosti
PD

P67e23t21r 92D18r25a42p51a87l

30. 12. 2018 11:20

nereálné, drahé, nejsou na to kapacity, ani nálada ve společnosti

2 0
možnosti
RE

Tohle bude věčné téma. Jako spíš pacifista jsem proti, ale chápu i ty, kteří jseu pro.

0 0
možnosti