Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Ano, jste neomarxista. Vybral jste si totiž nejstupidnější argument svých názorových odpůrců, jaký jste byl schopen dohledat, a prezentujete ho jako standard. Klasická neomarxistická technika.

1 0
možnosti
LC

S většinou toho, co jste napsal bych i souhlasil. Nejste sluníčkář. Vy prostě jen patříte ke skupině lidí, kteří by klidně koupili dětem ve slevě kilový pytel bonbónů, přestože bude na každém pytli velkými písmeny napsáno, že v každém balení je jeden, obsahující cyankáli. Já ne. Jen v této drobnosti se odlišujeme.

1 0
možnosti
JB

J71a38n 40B40u17r35d41a

1. 3. 2017 18:25

Bezva, dík!

0 0
možnosti
LJ

Asi před 20 roky jsme v rámci pomoci rozvojovým zemím dělali v Ostravě kurs zvyšování kvalifikace. Ani nevím, jestli ocelářů, válcířů nebo někoho jiného. Určili mne, abych tam jeden den vyučoval. Předem jsme museli připravit skripta v angličtině a já jsem si připravil spoustu obrázků. Angličtinu jsem nikdy neměl možnost praktikovat. Vykládat technickou problematiku podle obrázků se mi jevilo schůdné. Všichni byli z muslimských zemích, byli v evropských oblecích, jen málo bylo v nočních košilích. Pak jsem šel s nimi na oběd. Ukázal jsem jim na jídelním lístku, které jídlo je "beef". Překvapilo mne, že několik řeklo, že "beef" nemohou. Divil jsem se, co jim vadí na hovězím. Vysvětlili mi, že zvíře nebylo zabito košer. Domluvili jsme se na rybě, ta nemusí být zabita košer. Druhý den vedl výuku kolega. Samozřejmě bez problémů. Tak proběhl celý kurs. Když jsem to později s kolegy probíral, neviděl nikdo nikde žádný problém. Ovšem bylo to před 11. zářím.

Celý kurs zaplatila EU.

1 0
možnosti
Foto

Máte asi na mysli halal a ne košer. Někoho by to mohlo i rozlítit... ;-)

2 0
možnosti
VP

Máte pravdu, jste naivní sluníčko.....

Islám: Co by měl Západ vědět

https://youtu.be/Om-g07pNPdg

6 0
možnosti
MK

Docela mne baví číst v některých diskusích to, že různí profesoři arabistiky tomu vlastně vůbec nerozumí a netuší co se v muslimském světě opravdu děje. A docela mne dostává to, kolik Čechů si už přečetlo Korán.

Zdroj: http://nitka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=590059

Víte, arabista neznamená, že to je člověk zabývající se islámem. Všeobecně je to člověk zabývající se arabskou kulturou, která je ovlivněná islámem, ale zná i její předislámskou historii a vlivy jiných kultur. Arabista většinově umí popsat zvyky v arabské společnosti a jejich poznatky jsou velmi cenné. Je ovšem jedna věc dívat se na islám skrze arabskou kulturu anebo dívat se na arabskou kulturu skrze islám. Protože to první říká jen to, že co se týče stravování, stavitelského slohu tam bylo dávno před islámem a později arabským šiřiteli islámu ve vojenských výbojích převzato.

Druhé nám říká, že islámská společnost zůstává tam, kde byla v době Mohameda, nepřevzala filozofii dobytých zemí, nepřevzala soutěživost a určitý progresivismus, ale odmítla vše co by jen náznakem narušovalo učení islámu. Pokud už něco převzala, tak jen proto, aby to posloužilo věci islámu.

V Evropě existuje ve všech jazycích přísloví; Jedna vlašťovka jaro nedělá.

Sám znám hodně muslimů, psal jsem o tom i ve svých blozích, ale po zkušenostech nevěřím ani jednomu.

9 1
možnosti
Foto

Já pane Kavko moc dobře vím, kdo je to arabista. Ale já jen popsal to, co teď v těch diskusích docela letí. Někdy jsou arabisté označováni dokonce za vlastizrádce, protože nehlásají tu známou pravdu : Co Arab to hrdlořez...

3 5
možnosti
ZH

R^

Sluníčkář určitě nejste, ale pro někoho určitě podezřelá existence. Kdysi před 10-12 léty jsme se s kamarádem na dobročiné akci v Berlíně bavili se Saudsko-Arabským mladíkem/studentem o šanci na změny v islámském světě, a on se nám snažil vysvětlit jak je to těžké a že to bude trvat ještě několik generací. Jmenoval se

Salman bin Abdulazis bin Salman al Saud......... 3. Února jsem ho viděl znova, dostával nějakej řád svatýho Georga v Drážďanský opeře za svoji dobročinou a hlavně osvětovou práci, kterou doma odvádí. Vzhledem k tomu, že je prý koruním princem, tak naděje, že se ten feudální režim změní tu je.

2 0
možnosti

No, já bych si spíš typnul, že asi budete tenhleten "nezúčastněný pozorovatel". (Vodňanský & Skoumal: "... a v tom lev hup na mne a už mi cupuje brzlík, a už žvýká můj podvěsek mozkový. A víte co mě zachránilo? Zaujal jsem včas stanovisko nezúčastněného pozorovatele.")

Ale možná že se mýlím a že poté, co jste zde vyjmenoval, co všechno je nerozumné, tak se teď s námi podělíte i o nějaký rozumný způsb, jak to zastavit.

2 0
možnosti
Foto

Neznám žádný rozumný způsob jak to zastavit. Ale vím, že sádlo na klice mešity to určitě není...

1 1
možnosti
MR

napiste neco o svem tatovi nebo dedeckovi jak potkal Nemce, Rusa... a byli to slusni lide. Jeden pry byl u narodnich socialistu, a druhy byl bolsevik, ale jinak slusni lide, nehazejte je do stejneho pytle.

Ono to pak svadi k nenavisti na cely narodni socialismus nebo na komunisty, a pritom jen prehrsle jich byli zlocinci.

13 2
možnosti