Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J96a33n65a 77M65a50j55o22v30á

28. 1. 2017 14:23

Víte, nerada se jakkoliv vyjadřuji k politice, ale tady je to trochu o lidech, tak se pokusím. Myslím, že v politice se pohybují lidé chytří, málo chytří i velmi chytří. A že problém je v tom, že u nás neumíme zacházet s mocí. Nejsme k tomu vychováni, nejsme naučeni.

A úspěšný vstup do světa politiky často znamená prudký vzestup. Doslova výtah, který takového nějakého "Frantu" vyveze z prostředí, kde se pohybuje, najednou o deset patre výš. On si tu cestu nevyšlape po schodišti přirozeného vývoje, prostě sám sebe předběhne a chybí mu řada zkušeností.

A najednou je "všemocný". Lidé kolem něj obíhají, radí, klaní se. A v té situaci je pro "Frantu" těžké rozpoznat, jaká je jejich motivace. Nevím, čím to je, že někomu se podaří těmi riziky proplout a docela to s nimi jde a někdo se stane (třeba i navzdory předchozím úspěchům) neschopným nebo všehoschopným, což je v konečném důsledku možná totéž. Možná je to obyčejný lidský charakter se špetkou štěstí. Nebo i schopnost uvědomit si, že lidi se k němu už nechovají jako k Frantovi, ale jako k Panu Politikovi.

Nedávno jsem někde četla, že peníze nekazí charakter, pouze umožňují, aby se projevil. Myslím, že tahle myšlenka platí i pro moc. Někdo jí prostě neunese. A někdo jo.

(A že každý občas dělá chyby a podivná rozhodnutí, to je jasné. To je na všech úrovních života a je to v celkovém kontextu pochopitelné, ač s obrovským dopadem.)

2 0
možnosti

Souhlasím, Jano. Vždy, než odsoudím politika, říkám si, bůh ví, jak bych se na jejich místě zachovala já, co by se mnou to servilní, neupřímné prostředí udělalo. Zda bych také nepodlehla představě, že mě skutečně všichni mají rádi. To o penězích a charakteru je přesné. A maličká výhrada - znám i takové politiky, kteří si tu cestu nahoru poctivě vyšlapali, respektive vyseděli:-)

0 0
možnosti

P97a70v11e62l 19N24o59v54á54k

28. 1. 2017 12:37

Být blbec nebo neschopný jsou dvě různé věci. Dobrým příkladem budiž náš prezident. Schopný je asi čehokoliv a blbej je přitom víc než klika u vrata do chlíva. Asi tak.

1 3
možnosti
Foto

Víte, nemám ho rád, jsem si jistý, že je všehoschopný, vím, že dělá naši zemi ostudu a chová se hrozně, jeho sociální inteligence je prachmizerná, ponechám stranou, zda záměrně či mimoděk. Názory jeho a jeho souputníků a klaky nesdílím. V žádném případě bych si ale netroufl říct, že je "blbej". Takový člověk by nebyl schopen formulovat své myšlenky ani na papír, natož tak, jak to činí on, tedy bez papíru, kdy dokáže hovořit tak, že to má hlavu a patu. Myslím, že v tomto směru patří spolu s Klausem a Kalouskem k těm nejinteligentnějším, které u nás máme. Mohu mu vyčítat cokoli, ale blbec opravdu není.

1 0
možnosti

IQ u politika je lhostejne. Nesmi jen nadelat mnoho skody.

1 0
možnosti

:-) R^nejvíc jsem politických debat, vyslechla, když jsem brigádničila v hospodě. Tam byl každý strejda nad pátým pivem odborník ;-D

2 1
možnosti

Já si nemyslím že politici jsou vesměs blbci protože valná většina má VŠ ale potíž je v tom že díky svým platům a benefitům stojí mimo realitu prostých občanů ve smyslu sytý hladovému nevěří a protože díky politice mají jediný zájem a to jsou peníze pro sebe, rodinu až do 7 pokolení a tak se dostávají do kontaktu s kriminální spodinou která vlastní finanční prostředky kterými za protislužby uplácejí politiky a tím pádem to prostý lid vnímá jako hloupost politiků. Když se zamyslím nad tím kolik za dvacet let vyrostlo v ČR milionářů nebo miliardářů tak si říkám že ani v USA za stejné období nebylo tolikmilionářů a miliardářů ono totiž vydělat legálně milion potažmo miliardu chce trochu víc než dvacet let zlodějiny, tunelařiny a politiky.

2 0
možnosti

J21a89n 53P42a85l32l78a58s

27. 1. 2017 23:32

Dobrý večer, spousta lidí do politiky nechce. A není to tím, že by byli opravdoví blbci.

0 0
možnosti

Podle Vás nejsou v politice lidé, kteří nerozumí projednávanému tématu, případně se jim nechce pracovat, tak se zašili do politiky?

P.S. Vaše srovnání politik=debil, které jste údajně někde zaslechl, je pouze účelové konstatování, na kterém jste vystavěl celý článek.

1 2
možnosti
Foto

Odhalil jste mně.. Účelově jsem to napsal a teď čekám na Pulitzerovu cenu...

A jestli jsem něco zaslechl "údajně?" Vždyť je toho všude plno. Stačí se rozhlédnout. A nikdy jsem netvrdil, že v politice nejsou lidé, kteří nerozumí projednávanému tématu. Nebo že by o důležitých věcech nerozhodovali lidé, kteří tomu nerozumí. Já psal o tom, že pokud by byli opravdu blbí, nebyli by tam kde teď jsou. Opravdový blbec se na taková místa nedostane...

1 0
možnosti

Myslím si to samé co Vy.

2 0
možnosti