Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Zkušenosti ze zemí, kde už striktní zákaz kouření platí, ukázaly, že se opravdu změnila klientela restaurací. Do hospod se vydali i lidé, kteří do nich předtím nikdy nevstoupili. Kvalita služeb zásadním způsobem stoupla, protože klienti, kterým stačí propálený a pobryndaný ubrus, prostě ztratili o hospody zájem. Ten princip se projevuje už i u nás. Velké nekuřácké restaurace (například v hypermarketech) mají denní tržby, o kterých si většina hospodských může nechat jen zdát. Pokud by na stejném principu své podnikání založily hospody na sídlištích, měly by desetinásobně vyšší obrat, než mají nyní. Pokud si však s rozklepanými obavami hýčkají své party vejpitků, kteří proměňují prostor restaurace v zahulené doupě, mohou logicky očekávat, že je z jejich podnikání vyhodí někdo schopnější, kdo pružněji zareaguje na vzniknou situaci.

Hospod, ze kterých se na dálku line smrad a lemují je poblité chodníky, není žádná škoda.

0 4
možnosti

Zbožné přání. Věřím, že se změnila klientela hospod v západních zemích. Jen přemýšlím o tom, kolik rodin řadových občanů u nás s dvěma dětmi, má dost financí na nedělní oběd v restauraci a to nepočítám matky samoživitelky, tam bude těch schopných platit za pohodlí ještě mnohem méně. Ony ty platy jinde, jsou přeci jen jiné. Tím myslím, že vyšší.

0 0
možnosti
MP

Jsem zapřisáhlý nekuřák, jakož i celá široká rodina. Zatím se nám podařilo přežít i bez toho zákona, dost restaurací má dvě oddělené jídelny, případně má vylepené oznámení, že v době podávání oběda se nekouří v celé restauraci.

To bych ráda věděla, jestli bude protizákonné zřízení "kuřárny".

2 0
možnosti
Foto

Taky jsem zvědav na konečné znění zákona. Zda bude možno legálně nabízet legální činnost a případně ji i doplnit nějakými dalšími činnostmi jako například konzumace jídla či pití.

1 0
možnosti
MP

M92i62l37a68n 14P89o76l81á63k

9. 12. 2016 17:25

Ten tučně psaný odstavec je podpásovka. Jedno se dá relativně snadno zařídit zákonem druhé ne. Ať už je obojí užitečné a prospěšné jakkoli.

0 0
možnosti
Foto

Obojí lze snadno zařídit zákonem. Jde jen o to jakou míru křiváctví a zlodějny je národ jako celek ochoten tolerovat.

3 0
možnosti
PT

P21e87t81r 64T54o98m97e91k

9. 12. 2016 17:20

„Pane předsedo poslaneckého klubu vládní strany, rád bych se zeptal na jednu maličkost. Když už jsme se přidali k evropským zemím, které uznávají, že normální je nekouřit, kdy se přidáme k zemím, které uznávají to, že je normální když pracující dělník ze svého platu v pohodě vyžije a občas si něco i ušetří? Když už se tak přidáváme... “

Na to se zeptejte hlavně komunistů, protože kdyby jich nebylo, byla by vaše otázka zbytečná.

1 2
možnosti
LC

prej to dorovnání mezd a další takové maličkosti nechaj až na novej parlament po volbách v říjnu;-D

2 0
možnosti
PV

P80a82v19e97l 98V92é19b50r

9. 12. 2016 16:27

Já si zapálit nepůjdu - jsem nekuřák od raného mládí a jako důchodce s tím začínat nebudu, ale souhlasím. Ten zákon je svinstvo a útok na svobodu.

7 0
možnosti