Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
EN

A budou zdarma do své torny dostávat i tiskoviny jiných zájmových spolků ,jako třeba včelařství, zahradkáření či mladého technika ?

Jinak se jedná o jednostrannou podporu ze strany státu,která je ze své podstaty protizákonná a 90 % národa určitě nemíní tuto kratochvíli hradit z vlastní kapsy .

2 0
možnosti
BT

zajímalo by mne jak jste k tomu procentu došel nebo žijete v dojmu že každý ateista je proti církvím

0 0
možnosti
SB

A to ti naši vojáci dostanou Bibli zadarmo? Tak to mi vadí z principu.  Když kuchař chce Povídky malostranské, tak si je musí koupit, totéž mzdový účetní, když chce Tři mušketýry, nebo skladník ve šroubárně, když chce Vergilia v originále. Nevidím důvod, proč by zrovna vojáci měli fasovat zrovna Bibli. Za svou službu v armádě pobírají řádný plat, tak ať si ji koupí, když o ni mají zájem. Já vím, že je to jen naprosto nepatrný a zcela zanedbatelný zlomek našeho státního rozpočtu, ale jde o ten princip. Proč zrovna vojáci a zrovna Bibli?

8 2
možnosti
Foto

J15i54ř36í 72R98o68h97a65n

15. 1. 2014 19:02

Dostane ji jen ten, kdo o ni požádá. My zase v práci máme možnost slevy na sport a občas lístky na nějakou kulturní akci za zvýhodněnou cenu - pokud o to požádáme na osobní oddělení. Vy snad nemáte v práci žádné benefity? Navíc tohle je speciální edice Bible, která se nedá jen tak koupit.

2 4
možnosti
RK

No mně spíše vadí, proč zrovna 4.000 výtisků...? To je v armádě toliko věřících ? Nestačilo by třeba 500 kusů ?

5 0
možnosti
Foto

Souhlasím, že tohle pro někoho byl bezva kšeft. Skutečně věřící voják by měl bibli svoji.

8 0
možnosti
LJ

Dovolím si reprodukovat jeden telefonický rozhovor, který měl tehdy úřadující kardinál Vlk s nejmenovaným politikem: "Dodejte nám ještě 20 vojenských kaplanů!", žádal politik. - "Nemáme." - "Vemte z pohraničí, kde chodí do kostela 3 babičky, a dejte je k jednotce, kde na ně čeká 100 nebo více vojáků." - "Ať dají i ostatní církve." - "My chceme katolické, ti nejsou ženatí. Když chceme poslat evangelického do Afganistanu, tak mu to manželka nechce dovolit." - "A musí s každou jednotkou jet do Afganistanu kaplan?" - "Musí, když tam jednou nebyl, byla jednotka ve špatném psychickém stavu a museli jsme ji předčasně vyměnit." - "No dobrá, tak vám je budeme dodávat postupně." Tu poslední větu řekl Vlk až po několikátem rozhovoru. Každý nový kaplan byl pozván na štáb, kde mj. uslyšel: "Iráčané začali nenávidět americké vojáky poté, co vyšlo najevo, že ponižovali zajatce. Vy jste tam proto, aby se nic podobného nestalo!" Pak absolvoval s jednotkou výcvik v jednou prostoru, který je schodou okolností nedaleko jednoho našeho poutního místa, a odletěl.

Průměrný Čech má pojem vojenský kaplan pevně spojen s Haškovým kurátem Katzem a nemíní na té své představě nic měnit.

2 0
možnosti
IH

vazeny pane. zaujimalo by ma, ako to, ze viete odcitovat tf rozhovor dvoch cudzich panov.

2 1
možnosti
IH

pan nitka. ja zas nechapem, preco by tu bibliu mali dostavat. ked dostanem letak z obchodneho retazca, je to preto, ze chce aby som ho navstivil a nieco kupil. ze by biblia bola z ineho dovodu? a preco len vojaci. ako k tomu prijdu automechanici a upratovacky??!!

u nas na slovensku sa /bez ohladu na neideologizovanie zarucene ustavo/ rkc vnutila do armady, policie, skol. cesi, dajte si pozor. je to salamova metoda.

5 0
možnosti
JN

J36o11s89e74f 56N65o51v97a25k

15. 1. 2014 17:53

atheistum vadil a vadit bude kazdy, kdo chce cist bibli a mluvit s knezem, atheismus nezna toleranci, neuznava pravo na jiny nezor a svuj nazor povazuje za povinny pro vsechny. zbytecne se rozcilovat, zbytecne se snazit argumentovat. jinak karma.R^

3 6
možnosti
IH

nam vobec nevadi, ak budete hovorit s knazom, citat si bibliu. nam vadi, ked to vnucujete inym.

5 1
možnosti