Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A nebylo to s českým národem tak již od pradávna. Tady se vlastně počešťuje západ od dob, kdy se na tomto území usadili a uhájili Češi a začali budovat svá sídla. Hned se sem dovážela kultura ze západu (hlavně z Itálie, Francie a Německa) a upravovala na český poetismus. Úspěšně se k nám drali i cizí panovníci - především rakouští Habsburkové. V dějinách ale máme i řadu osobností ryze české kultury. 

Po tom dlouhém období uzavřeného socialismu se dalo očekávat, že se sem přelije hlavně a především komercializace téměř všeho a dravý byznys zaplaví celou společnost. A servilní lidé, klanějící se a obdivující téměř všechno, co je ze západu, sem tahají i tu nejpodřadnější kulturu a dávají ji za vzor. Dnes se tento dovoz rozšířil i na zámoří. Ale není všechno takové.

0 0
možnosti
Foto

R^ Hezké. To srovnání kultur dle sekání trávníků je zajímavé a je dobré. Vzpomínám, jak se u našeho domu před třiceti léty tráva nesekala, ale vlastně sekala - lidé si ji sekali kosami, pro králíky. Někdy byla dost vysoká, ale nikdo se nad tím nepohoršoval. Převzali jsme zalíbení ve velmi krátkém sestřihu, s hlučnými stroji nedáme šanci rozkvést žádným kytičkám a na ty pampelišky někteří vezmou chemii, smutné...

0 0
možnosti
JM

R^ Pěkně jste to napsal :-)

0 0
možnosti