Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BH

Nechávat přespávat školačku u takového "kamaráda" také ledaco vypovídá...:-(

0 4
možnosti
Foto

Jenže rodiče si mysleli, že přespává u kamarádky. A kamarádce sice řekla že přespí u kamaráda, ale měla na mysli někoho úplně jiného než toho vraha v jehož bytě nakonec skončila.

3 1
možnosti
PZ

pro odsouzene bych nezavadel veznice ale trestne tabory... jinak obecne nevim cemu se divite tohle je proste zivot zivot je barevny a ma i cerne barvy... bohuzel ale jiny nebyl a nikdy nebude... to jen komousi si mysli ze poruci prirode ;-) cin sice odsuzuju ale proste zivot na tehle planete neni bezpecny.... a navic ciste filozoficky kdyby nebyly skutky zle nevedeli bychom ani ktere jsou dobre

0 1
možnosti
KJP

Proboha to aby dnes už člověk byl rád, aby když ho někdo bude chtít zabít, tak aby to udělal jednou ranou, a ne takovéhle řádění šílených zdrogovaných neumětelů. Přemýšlel jsem o tom už v případě Breivika. Chtělo by to pro případy vražd masových nebo provedených zvlášť zavrženíhodným způsobem odpovídající alternativu k trestu smrti. Jediné co mne napadlo byla doživotní samotka, s vyloučením jakéhokoliv kontaktu s kýmkoliv včetně bachařů. Již nikdy neuvidět lidskou tvář, nikdy neuslyšet lidský hlas. Pro nevyhnutelné lékařské zákroky uspat tak jako v ZOO. Je to kruté, ale odpovídá to povaze a míře zločinu. Pro odsouzeného to má jednu obrovskou výhodu oproti trestu smrti. Kdykoliv v průběhu trestu je možné soudní rozhodnutí revidovat. A nevině odsouzených a popravených je pravděpodobně dost velké procento, protože policie je bohužel hodnocena podle podílu VYŘEŠENÝCH případů.

1 0
možnosti
JC

J32a48k45u41b 55C26h27o84d

3. 4. 2013 18:32

S trestem smrti bych to zas tak nepřeháněl. Mě to totiž přijde, že by to pachatelé měli dost jednoduché - zatčení, soud a pak hned rychlá a bezbolestná smrt. Lepší by bylo zavést gulagy :-) odsouzení, za tvrdé zločiny by tam dřeli za nehumánních podmínek do smrti. Jinak to, co se stalo je strašné. Byl jsem naprosto konsternován, když jsem o tom slyšel, hlavně o způsobu zabití té holčiny. Hlavně protože vrazi jsou ve stejném věku, jako já. Já si ani nedokážu představit, že bych nějakou dívku uhodil natož ji takhle brutálně zavraždil, ani žádného svého kamaráda či známého, byť někteří z nich nejsou žádnými svatoušky (a popravdě ani já ne). Je to děsivé, že v naší společnosti, žijí lidé schopní takové hrůzy. :-/

2 0
možnosti
PH

Co třeba názor, že když nad námi bude viset trest smrti-podobný čin, který spáchali tito xxx si lidé rozmyslí....

Vězení berou jako nucenou "dovolenou" a moc je asi od podobného činu neodrazuje?!

Doživotí musí být určitě pakec a ztráta jakéhokoliv snažení se o nápravu (pokud něco takového ve vězení probíhá a já o tom pochybuju..), ale to je už jiná věc a lidé z toho určitě nemají TAKOVÉ lufty jak z trestu smrti.

Já osobně jsem PRO zavedení tohoto trestu.

2 0
možnosti
JK

J67o80s50e14f 32K88l70a41t

2. 4. 2013 17:55

Jsem pro,aby trest přišel opravdu co nejrychleji.Všelijaké protahování,odvolávání odvolání jenom zvětšuje bolest pozůstalím

0 0
možnosti
JN

J26a76n 41N74o39v92á38k

1. 4. 2013 22:41

Já si myslím, že ještě horší než samotný čin je nyní touha krvelačného davu po pomstě.

Šokuje mě to. Myslel jsem, že si lidé uvědomují, proč jsme lepší než primitivní (muslimské) národy.

Neuvědomují. Bohužel.

Na straně jedné bojují proti stavbě mešit u nás a na druhé straně zastávají stejné hodnoty jako ti "divoši".

Jeden zmařený život je tragédie, společnost bez mozku je ale horší...

4 15
možnosti
Foto

Proč jsou podle Vás muslimské národy primitivní? A proč muslimy nazýváte "divochy"?

1 3
možnosti
GM

Dobře napsané... Trest smrti ne, ale pobyt ve vězení by měl být těm vězněným (za těžké zločiny) dost nepříjemný. Ne povalováni se u televize, nabytí svalů ve fitku (aby po odpykání trestu mohli být hrozbou pro normální občany) atd.. V tom jsme až příliš humánní.

14 0
možnosti
MZ

a ze se tak divite pane Nitko, za komunistu tyhle "bytosti" byli najimani do statnich sluzeb a jejich cinnost byla posvecena tim nejdokonalejsim a nejhumanjesim systemem na svete

0 5
možnosti
LM

Trest smrti nic nevyřeší, to mi věřte. Dostáváme se tím na úroveň vraha a možná i pod ni. On často jednal pod vlivem, v afektu, rozrušení, tíživé situaci atd., zatímco poprava je vždy klidná, racionální, promyšlená.

Hrůzy se nepodaří úplně vymítit nikdy, bohužel. Lze je jen minimalizovat, ovšem ne tvrdými tresty, kde historie a některé země i teď jasně dokazují, že to nefunguje. Jediné, co má na množství těchto hrůz vliv, je kultura a úroveň celé společnosti, která místo represe a pomsty nabízí pomoc a řešení.

Tím se rozhodně nezastává různých šmejdů, jen se nechci chovat jako oni. Musíme je převychovat, kde to není možné tak izolovat, ale ne se snížit na jejich úroveň.

5 10
možnosti
MZ

v zadnem pripade se nedostavame na uroven vraha. Spolecnost ma pravo se branit a zabranit takovym smejdum aby neopakovali svuj cin jde s jistotou jen trestem smrti. Naivni mysleni o prevychove techto sociopatu (nezapominejme, ze to udelali zvlaste odpornym zpusobem, ktere i kriminalisty prekvapil) jen uvrhne dalsi lidi do nebezpeci ci je rovnou posle na hrbitov. Mimochodem, samozrejme, ze trest musi byt racionalni a promysleny at je jakykoliv (trest smrti, nebo jakykoliv nizsi trest). Co je to za slabou argumentaci proti trestu smrti(potazmo proti jakemukoliv trestu)?

12 2
možnosti