Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
G(

Gloom (http://bakic.blog.cz)

17. 6. 2010 13:40
Vyjímečně s tebou nesouhlasím

Oj oj Pavle, tentokrát nemůžu s článkem souhlasit. Prošel jsem si několik zaměstnavatelů, začal jsem jako brigádník během gymplu na stavbách, během výšky ve fabrice, pak vojáka záklaďáka, vojáka profesionála, pak práci v pozici zaměstnance ve vývojářském oddělení firmy, pak vedoucího skupiny a nakonec jsem se po 15 letech praxe prokousal až do vyššího managementu. Takže to bylo jak za Bati - poznal jsem všechny úrovně. V rozporu s článkem ale musím říct, že je to jinak. Zaměstnanci na nižších pozicích budou vždycky nadávat na ty, co jsou výš, i když většina lidí funguje jako stádo. Udělají si svoje a jdou domů. Tohle je i cíl zaměstnavatele. Jenomže v každé práci se najde pár lidí, kteří najdou v systému skulinu, začnou jí zneužívat a vymýšlet, jak to co nejvíc odrbat - a na tyhle lidi pak doplácejí ostatní. Jenomže co udělají lidi? Než by si tyhle vychcánky zkrotili, tak neudělají nic. A pak to vedení musí řešit restrikcemi všech. I nevinných. Chtělo by to znát druhou stranu mince.

0 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

16. 6. 2010 9:18
asi takhle ...

samozrejme, ze majitele firem vyuzivaji prava silnejsiho ... na tom neni nic spatneho a nevidim jediny duvod, proc se chovat libovolnym jinym zpusobem. ano, pokud jsem silnejsi, tak toho proste vyuziji, protoze je to pro me vyhodne.

0 0
možnosti
UU

hryhryhry

16. 6. 2010 11:27
Re: asi takhle ...

no to je pravda, takže až já budu silnější, tak se ti prostě pomstím, buďto Tě sejmu rovnou, nebo Tě dám do gulagu na uran, uhlí ...

Zkrátka a dobře - každej chvilku tahá pilku;-D;-D;-D;-D;-D

0 0
možnosti
RP

radim36

16. 6. 2010 8:41
nechopnost vést firmu.

Buzerování takového pracovníka, mechanika opraváře přes chipy není nic jiného než neschopnost vedení té firmy. V dobách,  kdy jsem začínal, za socíku, měl takový opravář obvykle technicky znalého šéfa, který přesně  věděl, co ta která oprava časově obnáší. Vždyť kolikrát to byl bývalý opravář, který kdysi sám ty opravy dělal. A pokud ten šéf nebyl technicky znalý, měl k ruce nějakého znalého technika normovače a tak bylo už dopředu přesně stanoveno , jak dlouho co může ten technik opravář dělat. A podle toho měl i peníze, jestli plnil nebo neplnil.

Odhaduji, že dneska normovač dávno není, protože ho ušetřili a šéf toho opraváře je nějaký mlaďoch s diplomem s MBA nebo ekonomie nebo nějakých společenských věd. Který ví maximálně, že ten bagr je ze železa a jinak technicky neví o tom nic.  Nemá ani ponětí o tom, co to obnáší ten bagr rozebrat, opravit a zase složit a o tom, že by aspoň něco z toho sám osobně vyzkoušel, ty už by bylo úplné scifi.

0 0
možnosti
G

Gmur

16. 6. 2010 8:29
Premie bohuzel nejsou povinne

ani gratifikace. POkud to neni ve smlouve, maji zamestnanci smulu. Dostanou jen plat. (nejsme v Recku...)

0 0
možnosti
MK

Bob-an

15. 6. 2010 23:33
No tak clovek si muze vzdycky vybrat

Pokud teda zustaneme u delnickych zamestani (a nebudeme je chtit preskolovat treba na ucetni :-) ) tak maji nekolik moznosti... muzou delat na zivnostnak, u maleho soukromnika nebo u velke firmy .... na to byt zivnostnik nema kazdy naturu, ale plati tady ze jasne pravidlo ze kolik odmakas tolik mas ..... u soukromnika je par lidi, na nejaka extra pravidla se tady nehraje, kdyz je treba delat prescas tak se proste dela at ti to libi nebo ne, ale zas je to mensi kolektiv a clovek se muze povetsinou nejak domluvit k vzajemne +- spokojenosti, a pak mame velke fabriky - tam si clveko vetsinou vydela o dost vic nez v male firmicce, pravidla jsou jasne dana a +- se dodrzuji ptz velka firma je vic "pod dozorem" a vetsinou ma odbory, ale clovek zase musi zkousnout to ze vicemene "degradovan" na biolocky vyrobni stroj a jen jen zanedbatelnou soucasti velkeho soukoli a je pod dozorem aby vsechno klapalo...

0 0
možnosti
RP

radim36

16. 6. 2010 8:46
Re: No tak clovek si muze vzdycky vybrat

Na výběr máš tehdy, pokud máš nějakou rezervu. Třeba stát se živnostníkem z dělníka můžeš tehdy, když jako dělník budeš dobrý. Pokud budeš průměrný nebo podprůměrný dělník, sice se stát na kratší dobu živnostníkem můžeš, ale s největší pravděpodobností se neuživíš a navíc naděláš dluhy.

Z takového pohledu mají na výběr vždy jen někteří, ne úplně všichni.

0 0
možnosti
MŘS

Městečko řešení strašením

15. 6. 2010 22:38
Karma

Pravdivý článek. R^

0 0
možnosti
W

wiki5.5

16. 6. 2010 5:06
Re: Karma

kde? 8-o

0 0
možnosti
JN

mahdi

15. 6. 2010 22:18
Mentalita

Kdysi jsem četl rozhovor s člověkem, jehož jméno jsem už zapoměl, každopádně to byl, kterého dosadil Wolkswagen do řízení Škodovky hned v roce 1992, kdy sji koupil. Ten hodnotil české zaměstnance slovy (volně parafrázuji): "Když to s nimi umíte, nejsou žádní lepší. Když to s nimi neumíte, nejsou žádní horší."

Za hlavní pokládal to, že vedení hraje se zaměstnanci na rovinu a na motivaci pomocí odměn. Když začne vedení buzerovat nebo dělat křivárny, pak se obvykle dočkají "švejkování".

BTW.: Tohle sledování zaměstnanců znamená obvykle jednu ze dvou věcí - vedení je posedlé mít vše pod kontrolou (typické u Asiatů) nebo tím deklaruje svou slabost a neschopnost poznat, kdo se fláká a kdo maká.

0 0
možnosti
G(

Gloom (http://bakic.blog.cz)

17. 6. 2010 13:51
Re: Mentalita

Tohle je naprosto přesné. Perfektně vystiženo.

0 0
možnosti
VD

Šulivajda

15. 6. 2010 21:49
Totální nasazen

Vláda jim upraví ještě zákoník práce aby ze zaměstnanců udělali obyčejné otroky.Podnikatelům je třeba zvýšit zisky,však za to přispějí do stranických pokladen a dost možná že nejen tam.Ještě by to chtělo zakázat odbory.!!

0 0
možnosti
W

wiki5.5

16. 6. 2010 5:07
Re: Totální nasazen

s tou posledni vetou uz dlouhou dobu souhlasim. Nejhorsi brzda pokroku jsou odbory.

0 0
možnosti
ML

marlow

15. 6. 2010 21:47
Klasicke kecy

Taky mame dvere na cip a plnou kancelar ytlacovanych zneuznanych zamestnancu ktere ten blb manager... Pritom mame normalni pracovni dobu, solidni vyplaty vzdy vcas... Alo kdo chce nadavat, neco si vzdycky najde...

0 0
možnosti
N

nobi

15. 6. 2010 21:57
Re: Klasicke kecy

jaké klasické řeči? To je asi normální, sledování? Jako v lágru. Ještě chybí obojek a při odchodu na záchod bez ohlášení odpálení dálkovým ovladačem.Však co, nechceš obojek, tak běž na pracák.

0 0
možnosti
K

kOBLICH

15. 6. 2010 21:35
Dobrý vtip

"Češi umí máknout (stejně jako před sto lety) a nepotřebují dozor!"

To jste mě tedy upřímně rozesmál. Zaměstnaní Češi leda tak umí máknout flašku rumu v samoobsluze a pak celé odpoledne kecat o tom, že je šéf prohání.

Kdo opravdu umí máknout a nepotřebuje dozor, tak podniká, vydělává peníze a nepotřebuje almužnu od zaměstnavatele.

0 0
možnosti
PN

kluk.od.lopaty

15. 6. 2010 21:41
Re: Dobrý vtip

Milý kOBLICHU... Zkoušel jste už studené obklady? Někdy to pomáhá! I když, ono někdy záleží kam si ten obklad dáte....

0 0
možnosti