A proč by pošta nemohla prodávat cigarety?

Když už prodává noviny, časopisy, knihy, plyšáky, puzzle či předplacené SIM karty soukromých operátorů...

Takže tady zase máme malou sklenici vody a v ní obrovskou bouři. Česká pošta prý, nejenže prodává, ale dokonce nutí své doručovatelky k tomu, aby přímo nabízely svým zákazníkům cigarety. A to je opravdu odporné...

Ono to najednou vypadá tak, že doručovatelka prostě (kromě dopisů a malých balíčků) vezme ještě jeden velký vak s hřebíčky do rakve a začne to zboží nutit nevinnému obyvatelstvu. A to nekuřácké obyvatelstvo podlehne a začne kouřit.

Vidím to asi tak: „Ozve se zvonek a za dveřmi stojí pošťačka. Předá nám doporučený dopis (těm šťastnějším pohlednici od známých), letáky blízkého supermarketu a potom spustí naučený text o nejnovějším druhu cigaret... Předvede výbornou prezentaci výrobků firmy Philip Morris a národ se ukouří...“ Přijde vám to přitažené za vlasy?

Tak to bude asi tím, že to je přitažené za vlasy... Pobočky České pošty sice stále více připomínají trafiku, ale určitě nikdo nenutí doručovatelky prodávat cigarety. Jenže už se našlo dost lidí, kteří to tak vidí a přihřívají si na tom svou polívčičku. A najde se bohužel dost lidí, kteří jim na to skočí.

Neříkám, že se mi líbí to obrovské množství zboží, které na svých pobočkách pošta nabízí, ale.. Ale ono to jinak nejde. A zvláště v malých vesnicích, touto nabídkou svým klientům dokonce i pomohou. Pošta se totiž roznosem dopisů, upomínek, balíků a penzí neuživí. A z něčeho ty malé pobočky platit musí. A proč ne tím, co si lidé v těch pobočkách rádi koupí? A cigarety jsou dnes stále prodávanější než plyšáci...

A právě ty cigarety jsou úplně stejnou prodejní komoditou, jako třeba puzzle či DVD... Vlastně nejlépe prodávanou komoditou.

Pokud někomu vadí to, že si strejda při vyzvednutí svého důchodu na poště koupí „Startky“, tak to nechápu. A už vůbec nechápu to, že ten samý člověk šíří takové nesmysly, jako je ten o doručovatelkách coby cigaretových dealerkách.

Jenže ten antikuřácký odboj je dnes populární a lze na něm získat dost bodů. A co z toho, že si ty body získáme drobnou dezinformací. Na to se nikdo neptá.

Až u vás někdy zazvoní poštovní doručovatelka a nabídne vám k zakoupení cigarety, tak mi napište. A já se rád omluvím. Zatím přeji hezký večer.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavel Nitka | středa 26.2.2014 19:33 | karma článku: 15,53 | přečteno: 692x