Dáša v čele českého fotbalu? A proč ne?

24. 08. 2011 14:59:38
Tak to je zase věc... Ženská a cpe se do vedení tak ryze mužské záležitosti, jakou fotbal bezesporu je! Co tam chce dělat? Myslí si snad, že ji někdo bude poslouchat?

Že rozumí pravidlům té složité hry tak dobře, že mohla rozhodovat i ty nejdůležitější zápasy a zasedla v komisi rozhodčích UEFA? No to neznamená, že rozumí fotbalu! Možná tomu na trávnících českých či moravských hřišť a stadionů, ale ne tomu co se hraje v hospodách, pobočkách sázkových kanceláří, na parkovištích benzinových čerpadel, v chodbách strahovského sídla FAČR či v luxusních restauracích, kam chodí poobědvat vlivní podnikatelé zajímající se o sebemenší profit z toho, že je fotbal stále ještě nejpopulárnějším sportem. A to nemluvím o developerských společnostech, které už vidí nové stadiony na zelené louce a nové byty a kanceláře na pozemcích tréninkových hřišť, neřkuli stávajících stadionů... Tak tuto džungli by chtěla ovládnout ženská? A proč ne?

Když se, krátce po útěku spasitele Haška mezi ropná pole, začalo spekulovat o jeho nástupci (který by už jen udržoval chod, zcela vyléčeného, českého fotbalu), padala různá jména. A jako vtip tehdy zaznělo i jméno sudí Dagmar Damkové. Měsíc se sešel s měsícem (tím nechci narážet na to, že je Dáša žena) a slečna Damková opravdu oznámila svou kandidaturu, na uvolněný post šéfa fotbalového svazu! A ve fotbalové veřejnosti (ať už odborné či laické) se okamžitě vzedmula vlna odporu.

Pominu-li tu část internetových diskutéru, kteří ve svých příspěvcích jen zasvěceně popisují intimní život kandidátky na nejvyšší post v české kopané tak nechutně, že se to nedá ani reprodukovat, ozývají se i hlasy k věci. Většinou je to o tom, že dotyčná kandidátka nemá zkušenosti s řízením většího podniku, nemá (jako žena) dost ostré lokty k jednání se svými oponenty a nejvíce se jí vyčítá vztah s Romanem Berbrem. Její slova o ženské ruce, řídící fotbal jsou zesměšňována a velký odborník z Kozlovny se dnes dokonce nechal v televizi slyšet: „Že je to asi omyl a Dagmar Damková se jen hlásí na místo sekretářky nového šéfa! Vždyť ona nikdy nic neřídila!“

Pan výčepák z Kozlovny nějak opomenul dodat, že jeho zeť před kariérou reprezentačního manažéra, toho taky moc neodřídil! A že právě zkušení manažéři, kterými se vedení svazu jen hemží, dovedli náš fotbal tam, kde právě je! Pan vševěd poukazuje na to, že naše kluby mají spoustu schopných lidí, kteří jsou schopní vrátit český fotbal zpět na výsluní a dokonce i jmenoval... Co na tom, že to tehdejší jaro bylo tak trochu cinklý...

Nechme proto jednat valnou hromadu FAČR, ať si zvolí nového šéfa sama! A potom toho nového šéfa nechme pracovat! Teprve podle výsledků můžeme hodnotit... Z Haška jsme si udělali mesiáše, byli jsme nadšení a jak to dopadlo? Kapitán řekl důstojníkům na potápějící se lodi, že je vše v nejlepším pořádku, nastoupil do záchranného člunu a posádka lodi mu ještě dlouho vzdávala hold. Na tuto loď chce nyní nastoupit nový kapitán (kapitánka) a odvrátit blížící se katastrofu. A co dělají důstojníci a posádka? Bouří se! Přece nebudeme poslouchat nějakou ženskou... To se raději potopíme s prvním důstojníkem, který tu díru v lodi zavinil spolu s bývalým kapitánem! A zůstal tady jen proto, že na něj nezbylo místo v záchranném člunu.

Vím, že Dagmar Damková sama český fotbal určitě nezachrání, ale proč jí nedat příležitost? Vždyť horší už to být nemůže a třeba to i vyjde! Pokud budeme ve vedení fotbalového svazu stále protáčet stejné lidi, bude to horší a horší... Pro příklad nemusíme chodit daleko, stačí se podívat na naší politickou scénu. Proto přeji slečně Damkové hodně štěstí při volbě předsedy a ostatním přeji hezký den.

Autor: Pavel Nitka | středa 24.8.2011 14:59 | karma článku: 27.32 | přečteno: 2662x

Další články blogera

Pavel Nitka

Jaký to je milý dědeček aneb Stářím moudrost nezískáš...

Vždyť určitě celý život pracoval, staral se o své blízké, jedl jen kvalitní potraviny a nikdy na veřejnosti nemluvil sprostě. Dokonce i mouchám vyrobil ve své dílně krmítko...

18.3.2024 v 19:20 | Karma článku: 14.40 | Přečteno: 593 | Diskuse

Pavel Nitka

Jak jsem potkal samomluvce

A nejen já, určitě jste ho potkali i vy. Sedí sám někde na zastávce a mluví. A někdy i trochu křičí...

18.11.2023 v 17:39 | Karma článku: 14.64 | Přečteno: 294 | Diskuse

Pavel Nitka

Já bych ty roušky zavedl navždy!

A když už, tak absolutně pro všechny, kojence nevyjímaje. Ať si na to ti človíčci zvykají pěkně ze startu...

11.12.2021 v 16:30 | Karma článku: 24.50 | Přečteno: 689 | Diskuse

Další články z rubriky Sport

Petr Těthal

Pavel Kousal – skrytý „poklad“, zatím jen v ELH?

Sparta letos naplňuje očekávání a její hráči taktéž. Mě asi nejvíc překvapil Pavel Kousal. A to svojí komplexností a vlivem na hru.

27.3.2024 v 14:37 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 49 | Diskuse

Petr Těthal

MS v ledním hokeji divize IIIA

V Kyrgyzstánu se konalo MS jedné z nižších divizí (divize IIIA), pojďme se na tento turnaj podívat malinko blíž.

19.3.2024 v 14:44 | Karma článku: 7.04 | Přečteno: 199 | Diskuse

Petr Mašín

Iron Dad – První nádech svobody

První kapitola mé cesty na dlouhý triatlonový závod, Iron Man. O mém bezstarostném dětství a prvním horském kole, díky kterému jsem pochopil, že v životě budu chtít dál a výš.

16.3.2024 v 15:29 | Karma článku: 10.38 | Přečteno: 136 | Diskuse

Milan Macho

Fotbalové nůžky se rozevírají

Budíček! Probuďme se ze snu, že se úroveň české fotbalové ligy nějak výrazně zvedla. Fakta z Evropské ligy: Liverpool – Sparta 11:2, AC Milán – Slavia 7:3. Smutný rezultát měření sil zástupců české ligy s anglickými a italskými.

15.3.2024 v 19:22 | Karma článku: 14.22 | Přečteno: 330 | Diskuse

Petr Těthal

Play-off, baráž, systém prolínání soutěží… Co je nejvíce fér?

V ELH započaly vyřazovací boje. A jako každý rok zároveň s nimi začala debata o tom, kolik týmů by mělo postoupit do play-off a samozřejmě se stočí i řeč na baráž. 100 lidí = 100 názorů. Tady je ten můj.

15.3.2024 v 13:35 | Karma článku: 5.13 | Přečteno: 148 | Diskuse

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...